منتدى السراطنية
اهلا بك فى منتدى السراطنيه المتواضع يسعدنا جدااا تسجيلك فى المنتدى اذا كنت غير مسجل وان كنت مسجل لدينا فقم بالدخول لترى كل ماهو جديد ونتمنى لك المتعه والفائده والسعاده من منتدى السراطنيه
مع تحيات كامل طاقم الاداره
ومدير المنتدى : محمود مراد عبدالحفيظ


نحن لا ندعى التميز ولكن نسعى لنكون المتميزون
 
الرئيسيةاليوميةمكتبة الصورس .و .جبحـثقائمة الاعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
Admin - 946
 
احمد محمد العتعوتى - 450
 
الاسيوطى - 411
 
محمد مراد عبدالحفيظ - 367
 
ميادة - 219
 
الكابتن ميدو - 180
 
بنت الاسلام - 148
 
الفرعون - 135
 
مى - 128
 
الملك - 106
 
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
التبادل الاعلاني
 
 
 

شاطر | 
 

 الكشرى المصرى

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
محمد مراد عبدالحفيظ
وسام الابداع
وسام الابداع


ما رايك فى المنتدى ما رايك فى المنتدى : السراطنية
عدد المساهمات : 367
نقاط : 1640
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 17/10/2010
العمر : 19

مُساهمةموضوع: الكشرى المصرى   2010-10-18, 01:19


الكشــــــــري المصــــــــري



المقـــــــاديـر

مكرونه صغيره مسلوقه

ارز ابيض

شعريه حلقات بصل

ملعقه دقيق

صلصه صماطم

عدس بجبه ثوم

زيت
الطـــــــــــــــــريقة

تخلط حلقات البصل بقليل من الدقيق ثم تحمر فى الزيت

وتصفى وترفع على ورق لاامتصاص الزيت منه. حد يقولى طيب ليه معلقه الدقيق على البصل .هقولكم عشان البصل يبقي مقرمش.مثل المطاعم وكمان بعملها مع البطاطس المحمرة .عشان تكون مقرمشة يوخذ الزيت الباقي من تحمير البصل بعد ماصفيت البصل منه ويؤخذ منه جزء ويحمر فيه قليل من الشعريه ثم نضيفه

للارز ونسلقه ونتركه لينضج

نسلق المكرونه ونصفيها من الماء ونضع عليها ملعقة زيت

من زيت البصل الباقي ونسلق العدس فى الماء المضاف اليه القليل من الثوم المدقوق والملح

ويمكن ان نسلق حمص شامى ايضا حسب الرغبهلعمل الصلصه

ناخد مقدار من الزيت المتخلف من تحمير البصل ونحمر


فيه الثوم ونضيف معه التوابل الفلفل الاسود والكمون والبهارات

والفلفل الحامي ونضع صلصه الطماطم ونتركها لتتسبك

لعمل صلصه الخل نحمر قليل من الثوم ونضع معه كزبره ناشفه

والقليل من الخل

طريقه التقديم نضع المكرونه ثم الارز والعدس والحمص ثم

صلصه الطماطم وحلقات البصل المقرمشه

وبالهنا والشفا




المســــــــقعة





المقاديــــر

1- باذنجان وفلفل وبطاطس مقليين.. ممكن تستغنى عن البطاطس

2- صلصه طماطم..

3- ثوم مدقوق...


5- كوب مرق او ماء..

6- التوابل( ملح فلفل اسمر كمون فلفل احمر )

7- زيت
الطــــــــــريقــة

حمرى الثوم فى الزيت اللى ان يصفر لونه ثم ضيفى عصير الطماطم ضيفى الفلفل الاحمر والفل الاسود
وقليل من الكمون والملح
قلبيها جيدا وهدئي النار واتركيها حتى تتسبك

جيدا الى ان يظهر الزيت على وش الصلصه ثم ضيفى

الباذنجان والفلفل والبطاطس وزودى المرقه او الماء حسب الحاجه...واهدئي النار عليها

قدميها مع الخبز
وبالهنا والشفا


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
الكشرى المصرى
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى السراطنية :: مطبخك-
انتقل الى: